TURKOMITEEN

Turkomiteen ledes av Unni Gangnæs, tlf. 918 35 004. Komiteen arrangerer årlig i begynnelsen av august en tur for medlemmer av Eidsberg Historielag og andre interesserte.

I 2009 gikk turen til Gålå og" Peer Gynt"-spelet. I 2010 til Røros og spelet "Elden". Turen 2012 gikk over Telemarkskanalen til Dalen Hotell og Gaustadblikk Høyfjellshotell. Alle turene har samlet over 50 deltagere.

I august 2013 går turen til Flåm i Aurland, ei bygd med harmonisk og vakker natur. Reisen går med buss over 4 dager med 3 overnattinger på Fretheim Hotell i Flåm. Vi skal være med på verdens kanskje mest spektakulære togreise fra Flåm opp mot Myrdal, en tur på bratte skinneganger forbi frådende fosser, frodige kulturmarker og historiske tradisjoner. Tilbake i Flåm besøker vi Ægir bryggeri og jernbanemuseet. Det blir også tid til en tur inn til Aurland tettsted hvor vi skal besøke den tradisjonsrike skofabrikken, Aurland gamle stenkirke og Winjumgalleriet, En dagstur med båt på Nærøyfjorden hører med, en fjord og et landskap som står på UNESCO`s Verdensarvliste. Båtturen går inn til Gudvangen hvor vi skal spise lunsj på Fjordhotellet. På tilbakeveien tar vår buss oss til vakre Undredal, hvor vi får omvisning i Undredal Stavkirke og hvor vi drikker kaffe på Undredal Brygge.